0.322  453 7034 genelsekreterlik@adanatb.org.tr
HABERLER

08.08.2018 - 2018-2019 SEZONU SEMBOLİK İLK KÜTLÜ PAMUK SATIŞI ELEKTRONİK ALIM-SATIM SALONUMUZDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2018-2019 sezonu ilk kütlü pamuk satışı Elektronik Alım-Satım Salonumuzda elektronik ortamda açık arttırma usulü ile seans bazlı olarak gerçekleştirildi. Adana Karataş ilçesi Bahçe köyünden Ali Kerküt (50 kg), Hasan Aslan (50 kg) ve Karataş ilçesi merkezden Yücel Balıkçı (30 kg) tarafından üretilen 130 kg ilk kütlü pamuk 50 TL/kg fiyatla ÇUKOBİRLİK tarafından satın alındı.
Satışa Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci başta olmak üzere Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet Durmuş Çakıcı, Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, Borsamız Meclis Başkanı Osman Bağış, Borsamız Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hamit Tezcan, Borsamız Yönetim Kurulu Üyeleri Şahin Güneşer ve Yasin Milli, Borsamız Meclis Üyeleri Seçil Sarısoy ve M.Akif Coşgunoğlu, Borsamız üyeleri katıldılar.
Seanstan önce konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Şahin Bilgiç, stratejik bir ürün olan pamuğun ilk kez elektronik borsa ortamında satılacağını belirterek, "Bundan sonra bu salonda bütün ürünlerimiz elektronik ortamda, alıcıyla satıcının buluştuğu ve gerçek borsacılığın olduğu bir salonun hem Adana'mızda hem de Türkiye'de şahidi olacağız" diye konuştu.

Hükümetin de pamuğun önemini kavrayarak teşvikleri arttırdığını, dışa bağımlılığı azalttığını belirten Bilgiç, "Bizim temennimiz pamuğun yüzde 75'ini içeride üretmektir. Çünkü kalitedir, lif uzunluğudur, belki ihtiyaç duyduğumuz ürünlerin bir kısmını alacağız ama biz tamamen içeride ürettiğimiz ürünle hem tekstilde hem de pamukla ilgili ihracatlarımızı da düzenleyeceğiz. Bu ülkenin milli geliri dışarıya gitmeyecek hem de dışa sattığımız ürünlerle bir gelir elde edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ise pamuğun geçmişte Adana'da sembolik ürünlerin başında geldiğini ve filmlere konu olan bir ürün olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl 320 bin dekar civarında bir ekim alanı varken bu yıl 450 binleri zorlayacağımızı düşünüyoruz. Şu an için saha tespitlerimiz devam ediyor. Ürünlerimizin gelişimleri incelendiğinde sahada hiçbir sıkıntımız yok" diye konuştu.

 

ANA SAYFA SİTE HARİTASI İLETİŞİM