Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve İran Arasındaki Culfa Gümrük Kapısında Uygulamaya Konan Yeni Geçiş Sistemi Hk.

Yayın Tarihi:

Değerli Üyemiz,

TOBB tarafından iletilen yazıda, İran İslam Cumhuriyeti ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasındaki Culfa Gümrük Kapısında yaşanan TIR yoğunluğunun azaltılması amacıyla yeni bir geçiş sisteminin uygulamaya konulduğu bildirilmektedir.

Söz konusu uygulama kapsamında, 06.00-17.00 saatleri arasında İran ve Türkiye plakalı TIR’ların, 17.00-06.00 saatleri arasında ise Azerbaycan plakalı TIR’ların geçişine izin verildiği belirtilmektedir.

Diğer taraftan, bazı gümrük prosedürlerinin basitleştirildiği ve yeni uygulamayla birlikte söz konusu gümrük kapısından giriş-çıkış yapan taşıt sayısının günlük ortalama 150’den yaklaşık 400’e yükseldiği ifade edilmektedir.

Bahse konu üyelerimize duyurulur.

ADANA TİCARET BORSASI

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et