27 C
Adana
Pazar, Eylül 1, 2024

Ağustos 2024 Olağan Meclis Toplantımız Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi:

Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın olumsuzluklarına değinerek “Tarımsal üretimde zor bir yıl yaşıyoruz. Stratejik olarak gördüğümüz ve daha çok dışa bağımlı olduğumuz ürünlerde desteklerin biraz daha iyileştirilmesi gerektiğini sahanın içinde birileri olarak ifade etmek istiyorum” dedi.

OSMAN BAĞIŞ, “DESTEKLER ÜRETİCİYİ MEMNUN EDİYOR”

23 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Bitkisel Üretim’e yönelik desteklerin üreticileri memnun ettiğini söyleyen Meclis Başkanımız Osman Bağış, açtığı Ağustos Ayı ATB Olağan Meclis toplantısında yaptığı konuşmada “Mazot ve gübre desteği, toprak analizi, organik tarım desteğinin yanı sıra Havza bazlı fark ödemesinde buğday’a ve ayçiçeği’ne fark ödemesi verilmesi üreticileri memnun etmiştir. Bunu yanında kırsal alanlarda yaşam kalitesini arttırmak, göçü önlemek ve sosyal çatışmaları azaltmak için kırsala dönüşüm çalışmaları yapılmalıdır. Bu çalışmalar; modern tarım teknikleri, altyapı yatırımlarıyla eğitim ve sağlık gibi sosyal hizmetleri iyileştirmek çiftçilerin verimliliğini arttırabilir. Ayrıca; kırsalda yaşayan insanların desteklenmesi, tarım, hayvancılık ve diğer sektörlerde verimliliğin arttırılması, modern sulama tekniklerine kavuşturulmaları, yolların iyileştirilmesi ile kırsalda kalma teşvik edileceği gibi çiftçilerin, üreticilerin şehirlere göç etmesi engellenebilir. Tarımsal üretim, ülkemizin gıda güvenliği ve ekonomisi için hayati öneme sahiptir. Kırsal yaşamı canlandıracak bu adımlar aynı zamanda sürdürülebilir tarımı destekleyecektir.” dedi.

ŞAHİN BİLGİÇ, “ÇİFTÇİLERİMİZ SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAKTAN UZAKLAŞTIRILMAMALI”

Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, yaptığı değerlendirmede “İklim değişikliği ve küresel ısınmanın olumsuzluklarını her geçen gün artarak yaşıyoruz. Bundan kaçmak mümkün değil. O zaman ne yapılması lazımsa onu yapmak için gayret edecek, çözüm yollarını birlikte arayıp bulacağız. Tarımsal üretimde bilhassa bu yıl yaşanan sıkıntılar bu şekilde devam ederse; üretimden vazgeçen çok fazla üretici görürüz. Adana Ticaret Borsasının her toplantısında ifade etmeye çalıştığımız gibi binbir emek ve zahmetle çok zor şartlarda üretme gayreti içerisinde olan Çiftçilerimizi Sürdürülebilir olmaktan uzaklaştırırız. Tarımsal üretim planlaması çalışmalarının aksamaması tarımsal desteklerinde üreticileri üretimin içinde tutacak miktarlarda olmalıdır. Bitkisel üretimle ilgili yapılan çalışma ve destekleri inkar edemeyiz. Stratejik olarak gördüğümüz ve daha çok dışa bağımlı olduğumuz ürünlerde desteklerin biraz daha iyileştirilmesi gerektiğini sahanın içinde birileri olarak ifade etmek istiyorum.”

ORMAN YANGINLARI CİĞERLERİMİZİ YAKIYOR.

Her yıl yaşadığımız orman yangınları nedeniyle dünyanın en bereketli tarım ve orman ürünlerinin yetiştirildiği eşsiz coğrafyamız, bölgelerimizdeki bitki örtüsünün, ekosisteminin, endemik bitkilerin yok olması hayvanların zarar görmesi bizleri derinden üzmekte, ciğerlerimizi yakmaktadır.”

“ORMANLARIMIZIN YANMASINA SEBEP OLANLAR ve BİLEREK YAKANLAR BİZİM NAZARIMIZDA VATAN HAİNİDİR”

Başkan Bilgiç, Orman yangınlarının engellenmesi amacıyla caydırıcı cezaların uygulanması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti: “Ülkemizde orman yangınına sebebiyet vermek, ormanlarımızda izin verilen yerlerin dışında ateş yakmak, ormanda yaktığı ateşi söndürmeden terk etmek, ormanlara sönmemiş sigara ve yangına yol açabilecek madde atmak gibi suçlara hapis cezası verildiğini görüyoruz ama cezaların yeterince caydırıcı olmadığını kanunlarımızda yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Ormanlarımızın yanmasına sebep olanlar ve bilerek yakanlar bizim nazarımızda vatan hainidir”

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Ülke olarak her zaman ileriye, geleceğe baktıklarını ifade eden Başkan Bilgiç, “Ülke ve can güvenliği olmadan, vatanın her karış toprağını korumadan, tarihimize bakmadan, geleceğe bakmak mümkün olmaz. Bu sebep ile Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı canı gönülden kutluyorum. Bu uğurda canını veren başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarlığımızı bir kez daha ifade ediyor, rahmet diliyorum” diye konuştu.

ATB Meclis toplantısı gündemdeki diğer konuların görüşülmesi ile devam etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et