12 C
Adana
Salı, Aralık 24, 2024

Kozan Portakalı

Yayın Tarihi:

Coğrafi İşaretin Türü: Menşe adı

Tescil Tarihi: 16.09.2020

Tescil Ettiren: Kozan Ticaret Odası

Ayırt Edici Özellikleri: Kozan Portakalı, yörenin bol suyu ile iklim ve toprak özelliklerinden lezzet alan, oldukça büyük taç hacmine sahip ağaçlardan elde edilir. Yuvarlak şekilde, kabuğu orta kalınlıkta ve pürüzlü, az çekirdekli, meyve eti koyu portakal rengi, çok sulu ve suda çözünebilir kuru madde miktarı yüksektir. Bu özellikleri nedeniyle hem sofralık hem de sanayilik olarak kullanılabilir. Olgunlaşma aralık ayında başlayarak nisan ayına kadar sürer.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et