Ticaret Bakanlığı’nın 22.12.2025 tarih ve E-54304773-724.01.01-00117002852 sayılı yazısında, Türkiye- Libya Karma Ekonomik Komisyonu 22. Dönem Toplantısı’nın önümüzdeki dönemde Trablus’ta gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtilerek, Birliğimiz görev ve yetki alanına giren konular ile ilgili güncel bilgi notlarına ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir.
Bu itibarla, bahse konu toplantının hazırlıklarında kullanılmak üzere, Libya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin arttırılmasına yönelik işbirliği imkânları, öncelik verilecek sektörler,
ticaretin geliştirilmesi için öneriler, ikili ticari faaliyetlerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin görüşlerinizin 2 Ocak 2026 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Ticaret Borsamıza (genelsekreterlik@adanatb.org.tr) iletilmesi hususunda gereğini rica ederim.
Tüm üyelerimize önemle duyurulur.
ADANA TİCARET BORSASI





