30 C
Adana
Çarşamba, Temmuz 17, 2024

TMO Peşin Hububat Satışları (Genel ve Sözleşme Bazında)

Yayın Tarihi:

Sayın Üyemiz,

TMI stoklarında bulunan ve (Ek-1)’de yer alan makarnalık buğday, ekmeklik buğday, arpa, mısır, çavdar, yulaf ve tritikale aşağıda belirtilen esaslar ve (Ek-2)’de belirtilen fiyatlarla 01 Kasım 2023 tarihinden itibaren kişi ve kuruluş ayrımı olmaksızın peşin bedel mukabili serbest olarak, kırmızı mercimek ve pirinç aşağıda belirtilen esaslar ve (Ek-2)’de belirtilen fiyatlarla 01 Kasım 2023 tarihinden itibaren satılacaktır.

A)  HUBUBAT SATIŞ USUL VE ESASLARI:

Satışlarımız TMO Elektronik Satış Platformu (ESP) üzerinden gerçekleştirilecek olup işyerlerimiz tarafından elden başvuru (çavdar-yulaf ve tritikale hariç) alınmayacaktır.

Bu nedenle satışlarımıza başvuru yapacak kişi ve kuruluşların TMO Elektronik Satış

Platformuna (ESP), ELÜS stoklarına başvuru yapacakların da hem TMO Elektronik Satış Platformuna (ESP) hem de TÜRİB’e (Türkiye Ürün İhtisas Borsası) üye olması gerekmektedir.

Bu talimatımızla yapılacak satışlara ilişkin maniplasyon ve nakliye ilave ücreti alınıp alınmayacağı hususu Ek-2’de yer alan satış fiyatları tablolarının altında belirtilmiştir.

ELÜS satışlarından maniplasyon ilave ücreti alınmayacaktır.

Satış Platformu üzerinden satışı yapılacak makarnalık buğday, ekmeklik buğday, arpa ve mısırlar için kasım ayı boyunca her hafta sistem üzerinden alınan taleplerin dağıtımı yapılacaktır. Her hafta talep alınarak dağıtımı yapılan stoklar, bir sonraki hafta satışa açılan stok ekranından düşülecektir. Bu kapsamda ilgili ürünler için son para yatırma, son teslim ve Elüsler için takas tarihleri aşağıda belirtilmiştir.

TMO Deposu Son Para Yatırma Tarihi : 27 Kasım 2023

Türib Takas Son İşlem Tarihi              : 27 Kasım 2023

Ürün Son Teslim Tarihi                       : 15 Aralık 2023

Çavdar-tritikale-yulaf talepleri Başmüdürlükler tarafından alınarak ilgili müdürlüklere süresi içerisinde iletilecektir. Çavdar-tritikale-yulaf satışlarından tüm başvuru sahiplerinin istifade edebilmesi için 06 Kasım 2023 tarihine kadar satış yapılmayacak bu tarihe kadar aynı stoka yüksek miktarda talep gelirse ilgili müdürlük tarafından dağıtım yapılacaktır. Bu tarihten sonra satışı yapılmayan stoklara talep gelmesi halinde bekletilmeden tahsis ve satış yapılabilecektir.

Çavdar-tritikale-yulaf satışlarında son para yatırma tarihi 27 Kasım 2023, son teslimat tarihi ise 15 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir.

ELÜS satışlarında ürün tutarı TÜRİB üzerinden tahsislerin gerçekleştiği anda yatırım hesabında eksiksiz olarak mevcut olması gerekmektedir.

A)  KIRMIZI MERCİMEK VE PİRİNÇ:

1.  Paketli Kırmızı Mercimek ve Pirinç Satışı

Başmüdürlükler mevcut kırmızı mercimek ve pirinç stoklarını dikkate alarak perakende satışlarının yanı sıra aylık pirinçte 250 kg’a, 1 kg paketli kırmızı mercimekte ise 500 kg’a kadar bakkal ve marketlere (gıda perakendecileri), kamu kurum ve kuruluş yemekhanelerine ve Ziraat Odalarına (sadece satış marketlerinde satılmak üzere) peşin bedel mukabili toptan cari satış fiyatlarıyla satış yapabilecek olup belirtilen miktarları aşan talepler Başmüdürlüklerce Genel Müdürlüğümüzden yetki alınmak suretiyle yapılabilecektir.

Paketli ürün toptan satışlarından yararlanmak isteyen başvuru sahiplerinden alınacak faaliyet belgeleri 01 Ekim 2023 tarihinden sonrası için alınmış belgeler olacaktır.

Toptan paketli ürün satışlarımızda alıcılardan Kuruluşumuzdan satın aldıkları ürünleri toptan olarak üçüncü şahıs ve kuruluşlara satmayacaklarına veya devretmeyeceklerine dair taahhütname alınacaktır(Ek-3).

Gıda perakendecilerine yapılacak toptan paketli ürün satışlarında paketli olarak teslim alınan ürünleri nihai tüketiciye azami olarak TMO perakende satış fiyatlarımız üzerinden satacaklarına dair (Ek-4) taahhütname de alınacaktır.

PTTEM Teknoloji ve Elektronik Hizmetler A.Ş. dijital satış platformu kanalıyla gerçekleştirilen satışlar için ekte yer alan toptan satış fiyatlarımız ile paketli ürün satışına devam edilecektir.

2.  Kabuklu Kırmızı Mercimek Satışı:

Batman Başmüdürlüğü stoklarında bulunan 4 bin ton yerli kabuklu kırmızı mercimek kişi ve kuruluş ayrımı olmaksızın peşin bedel mukabili serbest olarak olarak satışa açılmıştır.
Ek-2′ de yer alan fiyattan toptan

Dökme olarak stoklanan kabuklu kırmızı mercimeğin satışı yine dökme olarak kamyon üstü teslim esasına göre yapılacaktır.

Satışı yapılan kabuklu kırmızı mercimek için son para yatırma tarihi 27 Kasım 2023, son teslimat tarihi ise 15 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir. Parasını yatıran talep sahiplerine, para yatırma süre sonu beklenilmeksizin teslimat yapılabilecektir.

Bu talimatımızla yapılacak satışlara ilişkin maniplasyon ve nakliye ilave ücreti alınıp alınmayacağı hususu Ek-2’de yer alan satış fiyatları tablolarının altında belirtilmiştir. Kabuklu kırmızı mercimeklerden numune talep edenlere 17,50 TL/Kg (KDV hariç) fiyatla numune verilecektir.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

ADANA TİCARET BORSASI

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et