13 C
Adana
Pazar, Aralık 22, 2024

Tarım ve Gıda Politikaları Konferansı Adana’da Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi:

Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırma Merkezi (GİFT) tarafından her yıl düzenlenen Tarım ve Gıda Politikaları Konferansı bu yıl Adana’da gerçekleşti. Konferansa Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç ve Meclis Başkanımız Osman Bağış da katıldılar.

Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GİFT) Yönetim Kurulu Başkanı Samet Serttaş’ın açılış konuşması ile başlayan konferansta; Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş birer konuşma gerçekleştirdi.
Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, “Tarım sektörünün paydaşlarını bir araya getiren ilimizde düzenlenen 3. Tarım ve Gıda Politikaları Konferansı’nın tarımın tüm paydaşlarına, bölgemize ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tarım ve gıda sektörleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da stratejik önemini arttırarak dünyanın en önemli sektörleri olmaya devam edecektir. İçinde yaşadığımız ülkemiz tarımının lokomotifi olan Çukurova Bölgemiz;  dünyanın en önemli üç ovasından biri, ama bizlerin bu ülke insanı için üreticisiyle, tüccarıyla, sanayicisiyle, kurum ve kuruluşlarıyla birlikte başaracağımız çok işimiz var. Bu birliktelik bölge ve ülke için çok önemlidir” diyerek sözlerine başladı.
Konuşmasının geri kalanında lisanslı depoculuk ve borsamızın hizmetlerinden bahseden Bilgiç’ten sonra Adana Valisi Mahmut Demirtaş söz aldı. Tarım sektörünün, toplumun temel beslenme gereksinimlerini karşılayan, istihdam yaratan, sanayiye hammadde sağlayan, ihracat ürünleri ile ülkemize gelir getiren, milli ekonomimizin temel sektörlerinden biri olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Bununla birlikte hızla artan dünya nüfusu, küresel ısınma tehdidi, tarım alanların azalması, çevre ve doğal kaynakların tahribatı gibi etkenler de tarım sektörünün dünya için stratejik öneminin en önemli göstergeleridir. Birleşmiş Milletler 2019 Dünya Gıda Güvenliği ve Beslenme Raporu’nda, dünya nüfusunun yüzde 11’inin yeterli beslenemediğine dikkat çekmektedir.  Dolayısıyla tarımda teknoloji ve girdi kullanımının hızlı bir şekilde artmasına rağmen dünyada üretilen gıdanın, genel nüfusu besleyemediği gerçeğiyle de karşı karşıyayız” dedi.

Konuşmaların ardından “Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Politikalarını Tedarik Zinciri Üzerinden Planlamak Neden Önemli?” konulu ikili tartışma ve “Uzun Vadeli Ürün Tahminleri ve Üretim Planlaması Nasıl Yapılır? ABD Tarım Yasası ve Tarım Politikaları Üzerinden Bir Değerlendirme” isimli sunum ile devam eden konferansta; tarım ve gıdanın dünü, bugünü ve geleceği tartışıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et