Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sabahattin Yumuşak, Meclis Üyelerimiz Abdullah Kaçar, Zülfikar Pamuk, Seçil Sarısoy ve Genel Sekreterimiz T.Gökhan Öztürk; Antexpo Fuarcılık A.Ş. ‘nin Adana’da düzenlediği “INTERFRESH EURASİA YAŞ SEBZE VE MEYVE AMBALAJ, DEPOLAMA VE LOJİSTİK FUARI” TANITIM basın toplantısına katıldılar. |
Türkiye’nin yaş sebze meyve alanında en büyük uluslararası fuarı olan Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı’nın ikincisi 16-19 Ekim tarihleri arasında Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ihracatçı birlikleri ve kalkınma ajanslarının destekleri ile Antalya Anfaş Expo Center’da kapılarını ziyaretçilerine açacak.
Toplantıda yaptığı konuşmada, Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, Akdeniz ve Çukurova Bölgesi’nin yaş-sebze meyve üretiminde ilk sıralarda yer aldığını ayrıca hem ülke içi hem de yurt dışında bu ürünleri pazarlayan bölge konumunda olduklarını söyledi. İlk olarak tarım ürünlerinde kaliteyi arttırmaya ve katma değerin yükselmesine yönelik çalışmaların yoğunlaşması gerektiğini belirten Bilgiç, şöyle konuştu:
“Sürekli bir çalışmayla Çukurova Bölgesi’nin yaş-sebze meyve alanında ihracatını üst seviyeleri çıkarabiliriz. 2018 yılı narenciye üretim miktarlarına bakacak olursak, Türkiye’de toplamda üretilen 4 milyon 900 bin ton narenciyenin 3 milyon 620 bini bu bölgede üretilmiş. Narenciye ihracatı geçtiğimiz sene ülke genelinde 900 milyon dolar iken bizim bölgemiz bu rakamın 675 milyon dolarını üstlenmiş. Görüldüğü üzere bu kadar değerli olan bir bölgede eğer ihracatı ön plana çıkaracak çalışmalar yapılırsa tarım ekonomisine büyük katkımız olur. Bu fuarında hem üretici hem de sektördeki diğer firmalar adına yararlı bir fuar olacağını düşünüyorum. Akdeniz ve Çukurova bölgesi gerçekten yaş sebze ve meyvenin çok fazla pazarlandığı bir bölge. Daha kaliteli üretim yapmak ve katma değeri yüksek ürünlerle ihracatı yapabilmek lazım “
Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe ise toplantıda yaptığı konuşmada, Adana’nın tarım ekonomisinin düşük olduğunu belirtti. Menevşe, “Bu fuarın gayesi yaş sebze ve meyve üretenlerle alıcıları bir araya getirip ihracatı geliştirmek. Temel gaye budur. Adana’yı incelediğimizde tarım ihracatından çok önde olmadığını görüyoruz. Türkiye’nin 7 milyar dolarlık ürün ihracatına karşılık Adana’nın yaptığı ürün ihracatı 250 milyon liralık seviyede. Bunun da yüzde 50’si yaş sebze ve meyveyi oluşturuyor. Adana’nın ihracat anlamında yapacağı çok şey var. Üretim yapan, ticaret yapan firmalara sesleniyorum daha çok ihracat yapabilmek için bu fuarı değerlendirelim ve daha çok ihracat yapalım” diye konuştu.