Eylül 2022 Olağan Meclis Toplantımız Gerçekleştirildi
Eylül 2022 Olağan Meclis Toplantımız Gerçekleştirildi
Eylül Ayı Olağan Meclis toplantımız Meclis Başkanımız Osman Bağış’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye seslenerek “Ne varsa tarımda var. Üreticilerimize pozitif ayrımcılık bekliyoruz” dedi.
BAĞIŞ, “TÜRKİYE’DE PAMUK ÜRETİMİNİN ARTMASI ÇOK ÖNEMLİDİR”
Eylül Ayı Olağan Meclis toplantımızı açan Meclis Başkanımız Osman Bağış, Pamuk üretiminde bu yıl yüzde 50 artış beklediklerini söyledi. Pamukta üretim alanlarının artmasını hem dünyada hem de Türkiye’deki fiyat artışlarına bağlayan Başkan Bağış, “Çiftçi pamuktan para kazanacağını anlayınca ekim alanlarını genişletti. Adana’da 2021 yılında 220 bin dekar pamuk ekimi yapılmış, 114 bin ton kütlü pamuk hasadı yapılmıştır. 2022 yılında ekim alanlarında yüzde 50 artış beklemekteyiz. Dünyanın önemli tekstil ve konfeksiyon ihracatçısı ülkelerden biri olan Türkiye’de pamuk üretiminin artması çok önemlidir. Artan pamuk üretiminin sürdürülebilir olması için destek primlerinin artması elzemdir” diye konuştu.
BİLGİÇ, “EKİM AYLARI BAŞLIYOR”
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’den üreticiler için pozitif ayrımcılık beklediklerini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, yaptığı aylık değerlendirme de “Bildiğiniz gibi ATB olarak yıllardır talep ettiğimiz, dile getirdiğimiz bir söylemimiz var. Tohum toprakla buluşmadan önce destek ödemelerinin yapılması ve diğer desteklerin açıklanmasıydı. Bakanımız Adana ziyaretinde mazot, gübre desteklerinin parasının hazır olduğunu, bu ödemeleri yapacaklarını hatta yüzde 50 arttırarak yapacaklarını duyurdu. Biz diğer desteklerinde öne çekilerek yine tohum toprakla buluşmadan önce verilmesinden yanayız. Çünkü Ekim, Kasım, Aralık aylarında buğdayla beraber ekim ayları başlıyor. Adana ve bölge üreticilerimiz için bu pozitif ayrımcılığı bekliyoruz.”
NE VARSA TARIMDA VAR
“Bölgemizde pamuk hasadı başladı. Soya hasadı yeni başlıyor. İyi bir hasat dönemi dilerken bakanımızdan 1,1 olan pamuk destek primini 1,5 – 2 TL aralığında değerlendirmelerini bekliyoruz. En azından üreticilerimize bir can suyu, bir katkı olur diye düşünüyorum. Adana’mızda yerfıstığı hasadı geçen yıla göre daha iyi görünüyor. Yerfıstığında iyi noktadayız. Ne varsa tarımda var. Çukurova’mız ülke insanımızı besleyeceği gibi ülkenin tarımsal ihracatını arttırdıkça ülke ekonomisine o kadar katkı sağlayacaktır.”
MECLİSİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
“Yönetim Kurulu ve meclis üyesi olarak 4,5 yıldır birlikte çalışmaktan çok mutluyum. Hepinize katkılarınızdan dolayı ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Yeni Hizmet binamızı açarak Adana’mıza, Çukurova’mıza yakışır çok güzel faaliyetlerde bulunduk. Ülkemize örnek olan modern bir borsa kompleksini hayata geçirdik. Üyelerimize, üreticilerimize ve ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katma değer yarattık. Bu büyük başarı yönetimimizin, meclisimizin ve çalışanlarımızın ortak başarısıdır. 1 Ekim 2022’de yapacağımız borsamız meclis üyeliği seçiminin de şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önümüzdeki dönemde de yine ekibimizle Adana’mıza, bölgemize ve Türk tarımına hizmet noktasında gayretlerimiz olacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından ATB Meclis gündem maddelerine geçildi.