Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik) 2015-2016 sezonu preseli pamuk ürünü Adana Ticaret Borsası Korbey Salonunda satışa sundu.
ATB Tescil Müdürü T. Gökhan Öztürk’ün yönettiği açık arttırmaya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Çukobirlik Ticaret Müdürü Mutlu Kıvrak ve borsa üyeleri katıldı.
PAMUK STRATEJİK BİR ÜRÜN
ATB Korbey Salonunu aktif olarak kullandıklarını ifade eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Tabi ki borsaların amacı; alıcı ve satıcıları buluşturarak gerçek fiyatı ortaya çıkarabilmektir. Pamuk stratejik bir ürün. Yıllarca bölgemizde beyaz altın olarak anıldı. Beyaz altın pamuk’un bu yıl fiyatı iyi, inşallah eski günlerini yakalar diye düşünüyorum. Borsa Kampüsümüzün yapımı hızla devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda pamuk ve diğer ürünlerde elektronik satışa geçeceğiz. Bu vesileyle Türkiye’de bir ilki de başarmış olacağız. Bu gün burada borsa üyelerimizle işbirliği içerisinde olmasından dolayı Antbirlik yöneticilerine ve Pazarlama Şefi Mehmet İlya’ya teşekkür ediyorum. Pamukta fiyat iyi, umarım üreticilerimizi tatmin eder, ekim alanlarını arttırır. Antbirlik’in tercih ettiği gibi diğer illerden de bölgemize, Adanamıza, Adana Ticaret Borsamıza sadece pamukta değil diğer tüm ürünlerde de ilgi duyarlar. Ürünlerini bizim üyelerimiz ile buluşarak gerçek satışlar olur. Hem kendileri, hem üyelerimiz hem de üreticiler payına düşeni alır. İyi bir ticaretin oluşması için borsalar aracı kurumdur. Satışların alıcı ve satıcılara hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
PAMUK ÜRETİMİNİN 2 KAT ARTACAK
Adana Ticaret Borsasıyla da işbirliği yaparak borsa ağını genişletmeyi düşündüklerini söyleyen Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik) Pazarlama yetkilisi Mehmet İlya, “Biz İzmir Ticaret Borsası ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adana’da çalıştığımız firmalar var ama Adana Ticaret Borsasıyla da işbirliği yaparak bu ağı genişletmeyi düşünüyoruz. Pamuğa iyi fiyat verdik. Kısmet olursa üyelerimizin yetiştirdiği pamuk ve pamuğun yan ürünü çiğit’i en az ayda bir kez Adana’ya gelerek ATB aracılığıyla satma amacındayız. Antalya’da pamuk üretiminin 2 kat artacağını bekliyoruz” dedi. Mehmet İlya, Antbirlik’in 1952 yılında kurulduğunu, yaklaşık 8 bin ortak üreticisi bulunduğunu ve bünyelerinde 6 Kooperatif’i barındırdığını da sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Antalya’dan getirilen 650 ton balya pamuk satışa sunuldu.